Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2008. МИКОЛАЇВ. Розпочався архіпастирский візит Блаженнішого Митрополита Володимира до південних єпархій

8 серпня, розпочався трьохденний архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви до південних єпархій нашої Церкви.
Літак з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром прибув до аеропорту міста Миколаїв. Першосвятителя супроводжували намісник Свято-Успенської Києво-Печерскої Лаври архієпископ Вишгородський Павел та секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмелницький Олександр. Біля літака гостей хлібом-сіллю зустрічали архієпископи: Миколаївський і Вознесенський Питирим, Херсонський і Таврійський Іоанн, єпископ Новокаховський і Бериславский Іоасаф, губернатор Миколаївщини Олексій Гаркуша.
Після зустрічі в аеропорту Предстоятель відвідав Херсонську єпархію. На в’їзді до області Архіпастиря зустріли архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн, голова Херсонської обласної ради Володимир Демьохін та міський голова Херсон Володимир Сальдо.
У приміщенні Херсонської обласної ради відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира з представниками місцевої влади. Голова обласної ради Володимир Демьохін привітав Архіпастиря із приїздом на Таврійську землю: «Вперше за дванадцять років ми маємо чудову нагоду вітати на Херсонщині Митрополита Київського Володимира, — зазначив він. — Ми впевнені, що Ваш Першосвятительський візит зміцнить в серцях людей віру в Бога та прагнення творити добрі справи на благо нашої Української Держави і Святої Церкви».
У своєму слові Блаженніший Владика торкнувся цілого ряду важливих тем, зокрема взаємної співпраці між Церквою і державою. Наприкінці зустрічі Архіпастир відзначив церковними нагородами благодійників, які допомагають відроджувати храми на Херсонщині. Зокрема, голова обласної ради Володимир Демьохін отримав орден святого рівноапостольного князя Володимира, Херсонський міський голова Володимир Сальдо — святого апостола та євангеліста Іоанна Богослова, Скадовський міський голова Олександр Гавриш — преподобного Нестора Літописця, а депутат Херсонської обласної ради Артем Кияновський нагороджений орденом святого апостола Іоанна Богослова.
Після цього Митрополит Володимир відвідав Свято-Успенський кафедральний собор міста Херсон, де на нього чекали чисельні прихожани. У храмі, що зараз реконструюється, Архіпастир звернувся до присутніх із словами вітання: «Мир вам! Цей мир у Церкві необхідний, без нього не буває справжнього життя і тим більше результату для святості. Нехай мир буде завжди з вами».
Щоразу, коли Блаженніший Митрополит Володимир відвідує з архіпастирським візитом ту чи іншу єпархію, то неодмінно буває у дитячих будинках. Так сталося і цього разу — Предстоятель відвідав херсонський дитячий будинок «Теремок». В актовому залі закладу вихованці продемонстрували гостям короткі художні вистави. Первосвятитель передав у дар дитячому будинку кондиціонер, який так необхідний у місцевих кліматичних умовах.
Максим Сидоренко