Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2008. МИКОЛАЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир із архіпастирським візитом відвідав Миколаївську єпархію

9 серпня, після перебування на Херсонщині, Предстоятель Української Православної Церкви прибув до Миколаївської єпархії.
На в’їзді до області Блаженнішого Митрополита Володимира та супроводжуючих його осіб хлібом-сіллю зустрічали керуючий єпархією архієпископ Миколаївський і Вознесенський Питирим, представники обласної влади, духовенство та віруючі.
Після цього у приміщені Миколаївської обласної державної адміністрації відбулася зустріч Первосвятителя з керівниками області. Зокрема, на ній були присутні губернатор Миколаївщини Олексій Гаркуша та його заступник Дмитро Оборонько. Олексій Гаркуша привітав Владику Митрополита з приїздом на Миколаївщину. «Від щирого серця вітаємо Вас на Миколаївщині. Ваш приїзд — дійсно велика подія, тим більше в наш сьогоднішній непростий час як у мирському, так і у церковному житті. Впевнений, що Ваш візит принесе велику користь і підтримку всім нам у плані зміцнення миру у суспільному житті», — відзначив він.
Звернувся до керівництва регіону зі словом і Митрополит Володимир. Однією із тем, якої торкнувся він під час виступу, було святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі, що пройшло в Києві. Також Блаженніший Владика порушив деякі гострі питання. Зокрема, зауважив на тому, що «зараз у суспільстві розпалюється ворожнеча проти Руської Православної Церкви та її самокерованої частини — Української Православної Церкви». Також Митрополит Володимир відзначив, що «для єдності, для духовного спілкування треба мати терпіння і силу, потрібно дорожити розумом і сердечними почуттями».
На добру згадку про зустріч губернатор області подарував високому гостеві сувенір — великодню крашанку з зображенням небесного покровителя області святителя Миколая Чудотворця. У свою чергу Блаженніший Владика вручив Олексію Гаркуші ікону рівноапостольного князя Володимира, книгу «Слово Предстоятеля», компакт-диск із духовними піснеспівами, випущений до 1020-річчя Хрещення Київської Русі.
Максим Сидоренко