Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2008. ХЕРСОН. Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин прославлення преподобного Варсонофія, сповідника Херсонського

9 серпня, в день пам’яті вмч. і цілителя Пантелеймона Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир, перебуваючи з архіпастирським візитом у Херсонській єпархії, звершив Божественну літургію у Свято-Духівскому кафедральному соборі міста Херсон.
Йому спів служили: митрополити Симферопольський і Кримський Лазар, Донецький і Маріупольський Іларіон, архієпископи Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Миколаївський і Вознесенський Питирим, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Вишгородський Павел, Конотопський і Глухівський Лука, єпископи Олександрійський і Світловодський Пантелеімон, Святогірський Арсеній, Хотинський Мелетій, Горлівський і Слав’янський Митрофан, Новокаховський і Бориславський Іоасаф, Переяслав-Хмельницький Олександр, а також духовенство єпархії.
За богослужінням також молилися: губернатор області Борис Силенков, голова обласної ради Володимир Демьохін, міський голова Херсону Володимир Сальдо та інші представники місцевої влади.
Цього дня відбувся чин прославлення преподобного Варсонофія, сповідника Херсонського. Під час церемонії була відправлена остання панахида за архімандритом Варсонофієм, після чого архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, який декілька років був головою Синодального відділу з канонізації святих зачитав рішення Священного синоду УПЦ від 18 квітня (Журнал засідання №31) про причислення до лику місцешанованих святих Херсонської єпархії архімандрита Варсонофія (Юрченка), а єпископ Горлівський і Слав’янський Митрофан зачитав житіє святого. Насамкінець, пролунали тропар і кондак преподобному Варсонофію, після чого Первосвятитель разом із архієреями та духовенством вклонилися чесним мощам святого.
Після цього Блаженніший Митрополит Володимир із архіпастирським візитом відбув до Миколаївської єпархії.
Максим Сидоренко