Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.08.2008. ЛЬВІВ. У єпархії молилися про жертв стихійного лиха західних регіонів України

У середу, 30 липня, у Львівськії єпархії Української Православної Церкви відбулися чергові збори духовенства, які очолив архієпископ Львівський і Галицький Августин.
На зборах йшлося про святкування 1020-річчя Хрещення Русі, котре завершилося урочистостями в м. Києві, а також про підготовку до відзначення ювілею Львівської єпархії.
Були заслухані доповіді настоятелів про стан справ у окремих парафіях. Після зборів владика Августин очолив молебень за людей, котрі потерпають від повені в західній Україні. В богослужінні взяли участь усі присутні на зібранні священнослужителі Львівської єпархії.
Нагадаємо, що станом на 31 липня 2008 року за офіційними даними, які повідомив Міністр МНС України Володимир Шандра на позачерговій сесії Верховної Ради, внаслідок повені загинуло 30 осіб, багато людей залишилися без даху над головою, не кажучи вже про втрати свійської худоби та домашньої птиці, а також врожаю 2008 року.
Держава долучилася до програми допомоги постраждалим від стихійного лиха жителям західних регіонів України.
Так, Верховна Рада України на позачерговому засіданні в четвер, 31 липня, ухвалила законопроект про внесення змін до Держбюджету-2008 для ліквідації наслідків стихії у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Чернівецькій областях.
Комітет Верховної Ради з питань бюджету запропонував Парламенту затвердити збільшення витрат Держбюджету на 2008 рік на 5,802 млрд грн. до 238,174 млрд грн., які будуть направлені на ліквідацію наслідків лиха в західній частині України.

Прес-служба Львівської єпархії/МНС України/сайт Верховної Ради України