Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.07.2008. ВІННИЦЯ. За підтримки Київських меценатів у єпархії збудовано новий храм

Приміщення магазину в с. Липчани, де планувалось побудувати храм, в 2003 році купила підприємниця з м. Києва, проте будівництво довгий час не могло розпочатись. Лише через 4 роки, зусиллями ще одного киянина, будівництво вдалося розпочати. Чимало зусиль до будівництва доклали місцеві жителі, тому, в рекордно короткі строки, а саме за один рік, біля храму виросла висока дзвіниця, був добудований вівтар, виконані роботи по внутрішньому і зовнішньому оздобленні храму.
В день пам’яті рівноапостольної княгині Ольги, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон звершив освячення храму, після чого, у співслужінні благочинного і кліриків Могилів-Подільського благочиння, відправив у ньому Божественну літургію.
Розділити радість з настоятелем, протоієреєм Андрієм Пухнюком, прийшли вищезгадані меценати, заступник голови Могилів-Подільської держадміністрації, сільський голова та велика кількість прочан. Представники влади подарували для нового храму ікони: святителя Миколая та Пресвятої Богородиці. Настоятель, в свою чергу, подякував усім за підтримку, без якої, новий храм не виріс би за такий короткий час, згадав меценатів і прихожан, що приймали активну участь у будівництві. Їх, за проханням о. Андрія, владика Симеон відзначив церковними нагородами.

Прес-служба Вінницької єпархії