Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.07.2008. КИЇВ. До столиці прибув Предстоятель Албанської Православної Церкви

Блаженнішого Анастасія, архієпископа Тиранського і всієї Албанії, митрополита Тирано-Дуресько-Ельбасанського в аеропорту «Бориспіль» зустрічав Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, ректор Київських духовних шкіл єпископ Бориспільський Антоній, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, архієпископ Полтавський і Миргородський Филип і голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків архімандрит Кирило (Говорун). Предстоятель Албанської Православної Церкви братиме участь в урочистостях з нагоди 1020-ліття Хрещення Русі.
Під час зустрічі архієпископ заявив: «Для нас дуже важлива 1020-літня історія Православної Церкви в Україні. Це велике таїнство Православної Церкви, що всі ми є однією родиною. Ваші турботи та переживання — це і наші турботи та переживання, а Ваша радість — це також радість усієї Православної Церкви».
Архієпископ Албанський розповів, що давно слідкує за історією Української Православної Церкви і знає про всі існуючі складнощі. У Албанській Православній Церкві були ті ж проблеми протягом 23 років, проте зараз вона переживає етап воскресіння. «Сподіваємося, що благодаттю Божою проблеми Українського Православія будуть подолані. Безумовно, згідно канонам Церкви. Я впевнений, що український народ дуже швидко наближатиметься до часів благодаті», — зазначив Блаженніший Анастасій.

orthodox.org.ua