Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.07.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир здійснив освячення ікон для сліпих

Сьогодні, 15 липня, на території видавництва «Адеф-Україна» (місто Буча) відбулось виготовлення та освячення першої партії ікон для сліпих, на яких зображений образ святого рівноапостольного князя Володимира. Крім цього кожна ікона має додаток у формі коротких відомостей про життя та діяльність князя Володимира виконаних шрифтом Брайля.
Виготовлення подібних ікон проходить під егідою Сектору духовно-просвітницьких проектів Української Православної Церкви, в рамках благодійного марафону «Незрячим світло віри».
На заході біли присутні Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, керівник Сектору духовно-просвітницьких проектів УПЦ архімандрит Феодосій (Снігірьов), радник міністра охорони здоров’я України Іван Миколайович Сорока, директор республіканського Дому звукозапису і печаті Спілки сліпих України Петро Іванович Омельчук, а також численні представники вітчизняних ЗМІ, робітники видавництва, та члени Спілки сліпих України.
Відкриваючи святковий захід, отець Феодосій відмітив, що дана акція присвячена 1020-річчю Хрещення Русі. А на іконах зображено князя Володимира тому, що саме Хреститель Русі вважається покровителем сліпих на нашій землі, і сам він вилікувався від сліпоти шляхом хрещення в православну віру. Віт також зазначив, що люди, які мають різні вади зору, не повинні бути залишені в змозі пізнання вічних, духовних цінностей.
Після цього до присутніх звернувся Блаженніший Митрополит Володимир. У своєму вітальному слові Предстоятель Церкви призвав всіх берегти цей день милосердя у своєму сердеці, а також побажав їм, щоб мотивами святого рівноапостольного князя Володимира Бог благословить кожного, і допоміг своїм життя проповідувати ім’я Христове.
В свою чергу радник міністра охорони здоров’я України Іван Сорока підкреслив, що на сьогодні дуже важливо, щоб світло духовності було доступним для всіх людей, а особливо для тих, хто не може на власні очі побачити красу православ’я.
Після виступів Його Блаженство відслужив чин освячення перших ікон та робочої техніки.
Після закінчення освячення Блаженніший Митрополит Володимир відповів на питання представників ЗМІ.

Підготував Анатолій Чорногор