Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.07.2008. ЛЬВІВ. Правлячий архієрей молитовно відсвяткував День Тезоіменитства

9 липня Свята Православна Церква урочисто шанує Тихвинську ікону Божої Матері. У Свято-Георгіївській церкві у м. Львові знаходиться список Тихвинської ікони Богоматері, який понад 100 років був написаний на святій горі Афон та переданий як благословення для православної громади Львова. Ця ікона називається «Львівська Сльозоточива».
З нагоди святкування до Львова на запрошення архієпископа Львівського і Галицького Августина прибули митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, єпископ Хотинський Мелетій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон та єпископ Ужгородський і Мукачівський Феодор.
Архіпастирі у співслужінні сонму духовенства відправили Божественну літургію. Після закінчення Літургії гості-архіпастирі, духовенство та вірні вітали архієпископа Августина з днем пам’яті Небесного покровителя святого блаженного Августина, єпископа Іппонійського, святкування якого було перенесено на цей день у зв’язку з роботою Архієрейського Собору РПЦ в Москві. У подячному слові Владика Августин зазначив, що спільна участь у молебні у Свято-Успенському соборі Московського Кремля після завершення роботи Архієрейського Собору 28 червня ц.р., а також у відкритті ювілейних торжеств, присвячених 1020-річчя Хрещення Русі, та вітання в цей день архіпастирів на чолі з Святішим патріархом Московським і всієї Русі Олексієм стали для нього найкращим подарунком. Владика також подякував присутнім гостям-архіпастирям, духовенству та вірним за вітання та побажав усім здоров’я, кріпості та спасення. Після цього були проголошені традиційні многоліття.
З нагоди Дня Ангела на адресу владики надійшли також вітання від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополита Смоленського і Калінінградського Кирила, архіпастирів з України, Росії, Білорусі та Молдови, ректорів духовних шкіл, духовенства, військовиків, дипломатів, державних та громадських структур.
Прес-служба Львівської єпархії