Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.07.2008. БІЛА ЦЕРКВА. Відбулось зібрання кліриків єпархії

У приміщенні Спасо-Преображенського кафедрального собору відбулося чергове зібрання кліриків Білоцерківської єпархії, яке провів архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан. Основною темою зустрічі стали підсумки Архієрейського Собору Руської Православної Церкви, що відбувся 24-29 червня у Москві. У своєму виступі архієпископ Митрофан ознайомив учасників зібрання з результатами роботи Собору та прокоментував прийняті на ньому рішення. Керуючий архірей повідомив кліриків єпархії про прибуття до Спасо-Преображенського кафедрального собору 22-23 липня Всеукраїнського Хресного ходу, який проходить за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, та порядок звершення богослужінь у ці дні.
З проблемами, що стосуються внутрішнього життя єпархії до присутніх на зібранні звернувся секретар єпархії архімандрит Никодим (Барановський).
З інформацією про стан духовної освіти в єпархії та перспективи викладання курсу «Біблійна історія та християнська етика» у загальноосвітніх школах з нового навчального року виступив начальник Управління духовної освіти Білоцерківської єпархії протоієрей Ігор Ковровський.
Прес-служба Білоцерківської єпархії