Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.07.2008. КИЇВ. В день пам’яті Всіх святих у землі нашій просіявших Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію

У день пам’яті Всіх святих, у землі нашій просіявших Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у Всіхсвятському храмі комплексу Кафедрального собору Воскресіння Христового столиці
У неділю, 29 червня, у день, коли православні християни молитовно вшановують пам’ять Всіх святих у землі нашій просіявших, Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божествену літургію у храмі на честь Всіх святих комплексу Кафедрального собору Воскресіння Христового міста Києва (Залізодорожне шосе, 3, станція Метро «Либідська»).
Йому співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, також клірики Всіхсвятського храму.
За богослужінням (на Малому вході) Блаженніший Митрополит Володимир нагородив клірика храму ієромонаха Іларіона (Хоменського) правом носіння золотого священицького хреста.
Звертаючись до прихожан зі словами проповіді, Архіпастир наголосив на важливості молитовного спілкування із святими угодниками Божими.
«Щодня Свята Церква звертається в молитві до сонму угодників Божих, і їхніми молитвами про світ освячує наші душі. Можливість спілкування зі святими в єдиній Християнській сім’ї у вірі та любові, в чистоті і святості в молитві – це дар Божий, за який необхідно дякувати Богу. Це дійсно благодать Божа, що ми маємо стільки святих у Церкві, що у кожного з нас є свій небесний покровитель, ім’я якого він носить, котрий молиться за своє чадо і направляє його до спасіння».
orthodox.org.ua