Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.06.2008. ВІННИЦЯ. Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії перепоховання останків радянських військовополонених

У дні скорботи за загиблими у Великій Вітчизняній війні та 67-ої річниці її початку, у Вінниці відбулося перепоховання останків радянських військовополонених. Кілька десятків солдатів з двадцяти тисяч, що утримувалися у найбільшому в Україні військовому концетраційному таборі «Шталаг-329», були перенесені з місця його колишнього розташування (нині — територія військової частини) до Меморіалу Слави, що на вул. Київській, поблизу храму святого Великомученика Георгія Побідоносця.
У церемонії перепоховання взяв участь Президент України Віктор Ющенко. Звертаючись до присутніх, Глава держави підкреслив, що в цей день вінничани і усі українці розгорнули ще одну трагічну сторінку страшної війни, яку не можна забувати, щоб ні у кого і ніколи не виникало спокуси наново переписувати історію українського народу.
Після виступів Президента та керівників області і міста, панахиду за загиблими воїнами звершив архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Владика відзначив, що всі, хто віддали життя в тій війні, захищаючи свій дім, рідних і близьких, майбутнє свого народу і держави, виконали заповідь Христа про найвищу любов, більше якої, по слову Христа немає. «Вічна пам’ять про їхній подвиг завжди житиме в серцях українців, — сказав владика, — а Церква ніколи не забуде у своїх молитвах воїнів-захисників»