Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2008. ВІННИЦЯ. Православний ординарій Війська Польського відвідав визначні святині єпархії

У Вінниці відбулося 19-те засідання Консультаційного комітету Президентів України та Польщі, метою якого було обговорення широкого спектра питань щодо подальшої співпраці двох держав. Українську делегацію очолював заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий, польську — державний секретар Канцелярії Президента Республіки Польща Міхал Камінський.
До складу польської делегації входив також представник Польської Православної Церкви, православний ординарій Війська Польського, архієпископ Мирон Гайновський. Його Високопреосвященство мав зустріч з архієпископом Вінницьким і Могилів-Подільським Симеоном. Владики разом оглянули храми Вінниці та відвідали Свято-Троїцький жіночий монастир у смт. Браїлів Жмеринського району. В обителі вони молилися перед чудотворною іконою Божої Матері «Браїлівською» та спілкувалися із сестрами.
Наприкінці свого візиту до Вінниці високопосадовці польської держави з архієпископом Мироном відвідали Спасо-Преображенський кафедральний собор, ознайомилися з його історією та сьогоденням.
Протодиякон Владислав Демченко, Православ’я в Україні