Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2008. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Правлячий архієрей відвідав виправну колонію

У неділю 7-му по Пасці єпископ Івано-Франківський та Коломийський Пантелеімон відвідав виправну колонію № 41, що знаходиться у с.Товмачик Коломийського району Івано-Франківської обл. На території установи розміщений Преображенський храм, побудований силами засуджених. Там владика відслужив Божественну Літургію. Йому співслужили клірики Успенського собору М. Коломиї прот. Василь Ковбаснюк, прот. Іван Іроденко та прот. Мирослав Мицак, які духовно окормляють увязнених даної установи. Під час Літургії деякі із засуджених приступили до Святих Таїнств Сповіді та Причастя, що свідчить про плідну роботу духівників. По завершенні Літургії владика Пантелеімон звернувся до присутніх із проповіддю. Також архіпастир висловив вдячність начальнику Управління Державного Департаменту з питань відбування покарань в Івано-Франківській обл. полковнику С. Підручному та начальнику ВК-41 капітану Я. Бойку Ярославу і всім співробітникам установи за багаторічну співпрацю. Адже храм на території колонії діє з 1994 року і до сьогоднішнього часу Богослужіння у храмі проводять клірики Успенського собору м. Коломиї.
Після завершення Богослужіння владика Пантелеімон зустрівся із засудженими і прочитав лекцію на тему духовного та морального відродження особистості. Після лекції архієрей відповідав на запитання засуджених.
По завершенні зустрічі начальник виправної колонії №41 капітан внутрішньої служби Я. Бойко подякував владиці Пантелеімону за тісну співпрацю дувовенства єпархії з ВК- 41 , що відбувається в рамках підписаної угоди з боку УДДУПВП та УПЦ.
протоієрей Володимир Боєчко