Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.06.2008. ВІННИЦЯ. Педагоги та представники духовенства Вінничини обговорили духовну складову сучасної освіти

Майже півтисячі педагогів, представників духовенства, директорів та вчителів загальноосвітніх та парафіяльних шкіл, викладачів вишів Вінниччини зібрала 24 травня VI обласна науково-практична конференція «Духовність як світоглядна складова сучасної освіти». Як повідомив Федір Бежнар, захід розпочався молитвою до святих просвітителів слов’ян рівноапостольних Кирила і Мефодія, у день пам’яті котрих цей захід проводився. Участь у конференції взяли архиєпископи Вінницький та Могилів-Подільський Симеон (Шостацький) і Тульчинський й Брацлавський УПЦ Іонафан (Єлецьких).
Кандидат мистецтвознавства, доцент Вінницького держаного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського В. М. Синицін, презентував свій новий посібник для вчителів. У книзі викладено 15-літній досвід виховання дітей та молоді на прикладі занять у вінницькій приватній гімназії «АІСТ» та університетських лекцій науковця. У комплекті з означеним підручником усі учасники конференції отримали DVD-диски з трьома відеофільмами, створеними В. М. Синиціним, які ілюструють суть духовного виховного процесу.
Секретар Хмельницького єпархіального управління УПЦ протоєрей Олександр Дацюк наголосив на необхідності активізації роботи педагогів, як світських, так і представників духовенства у недільних школах.
Учасники конференції прийняли резолюцію та підтвердили повноваження очільника Вінницької обласної асоціації православних педагогів, директора СЗОШ №31 Олександра Греська.
Організаторами конференції виступила Вінницька та Тульчинська єпархії УПЦ, відділ у справах релігій обласної державної адміністрації, Вінницька обласна асоціація православних педагогів в ім’я святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, філія соціально-економічного університету «Україна».