Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.06.2008. КИЇВ. Розпочав роботу новий сервіс безкоштовного хостингу для православних сайтів

З метою надання безкоштовної технічної підтримки (дизайн, програмування, хостинг, обслуговування) веб-сайтам православних парафій і громад України з ініціативи Київського віртуального заводу Web-Arsenal заснований новий некомерційний світський проект Hrest.іnfo.
За інформацією прес-служби Співтовариства православних веб-розробників, у рамках проекту Hrest.іnfo підтримуються тільки православні веб-ресурси. З релігійними організаціями, створеними в результаті «самостійного вивчення Біблії», з метою «захисту національних інтересів» або поширення «таємних знань» і «загальнолюдських цінностей», автори сервісу не співпрацюють.
Як зазначають творці нового сервісу, «територіальні обмеження тут дуже умовні». Вони наголошують, що «готові надавати посильну допомогу у створенні й обслуговуванні сайтів не лише землякам, а й усім православним з будь-якої країни світу».
Однак, оцінюючи свої фінансові й технічні ресурси, автори проекту відзначають, що сервіс спрямований насамперед на створення й обслуговування сайтів переважно для громад Києво-Святошинського району. Сайти з інших регіонів і країн автори проекту рекомендують розміщувати на майданчику такого проекту безкоштовного хостингу, як «Росія Православна», що працює вже понад 10 років.
Початковий об’єм веб-сайту, розташованого на новому сервері безкоштовного хостингу, — не більше 10 мегабайт.