Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.06.2008. КИЇВ. У Міжнародний день захисту дітей Блаженніший Митрополит Володимир роздав дітям-сиротам святкові подарунки

У Міжнародний день захисту дітей, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відкрив виставку творчих робіт вихованців шкіл-інтернатів і дитячих будинків Київської області, що проходить у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
На благодійній акції також були присутні єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, настоятелька Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря ігуменя Серафима (Шевчик), голова фонду «Зірки для дітей» Галина Горбаль, багаторазова олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва, відома українська режисерка Оксана Байрак, інші меценати та суспільно-політичні діячі.
У своєму слові др.о присутніх на відкритті виставки Його блаженство сказав:
«Ми раді, що маємо можливість привітати вас тут, у Києво-Печерській Лаврі. Сьогоднішній день у календарі відзначений як День захисту дітей. Цей захист повинен бути завжди – і в старшому поколінні, і в молодшому. Ми віримо, що з Божою допомогою ви осягнете знання й можливості, будете старанно вчитися, і вас добре виховають для майбутнього. Нехай благословить усіх вас Господь, і всі будуть здоровими й щасливими».
До присутніх також звернулася одна з організаторів благодійної акції, голова фонду «Зірки для дітей» Галина Горбальта Лілія Подкопаєва. Після відкриття виставки цього Архіпастир ознайомився з представленими експонатами, благословив дітей і роздав їм святкові подарунки.
Дана виставка проходить під патронатом Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України. Протягом останніх шести місяців фонд «Зірки для дітей» разом із відділом міністерства освіти в Київській області відбирали кращі творчі роботи дітей зі шкіл-інтернатів і дитячих будинків регіону з метою підтримки, заохочення й розвитку молодих дарувань. Виставка проходитиме в Києво-Печерській Лаврі до 8 червня.
orthodox.org.ua/прес-служба УПЦ
Фото orthodox.org.ua