Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.05.2008. УЖГОРОД. Кирило-Мефодіївські читання відбулися у Богословській академії

В актовому залі Ужгородської Української Богословської Академії відбулися щорічні науково-практичні Кирило-Мефодіївські читання, у цьому році присвячені знаменній події для усієї Християнської Церкви – 1020-літтю Хрещення Русі.
На конференції були присутні духовенство, викладачі, співробітники та студенти Академії і Карпатського університету імені Августина Волошина, представники інших вищих навчальних закладів, громадськості та засобів масової інформації.
Після молитви та вступного слова ректора Академії, професора, протоієрея Віктора Бедь, були заслухані доповіді та відповіді на поставлені питання доповідачам.
Серед тематичних доповідей були представлені дослідження ст. викладача кафедри теоретичного та аналітичного богослов’я, ігумена Євфросина (Білаша) на тему «Іконографія святих рівноапостольних Кирила і Мефодія», доцента академії, кандидата богослов’я, диякона Олександра Монича, на тему «До питання про перші монастирські статути Закарпаття», ст. викладача кафедри церковного музичного мистецтва Товтин Надії на тему «Християнство та русько-українська сакрально співоча музична культура», кандидата історичних наук, викладача Ужгородського національного університету Юрія Данильця «Життєвий шлях архімандрита Іова (Кундрі)».
Тези доповідей передані до друку у Науковому віснику Ужгородської Української Богословської Академії імені святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.
Прес-служба Ужгородської Української Богословської Академії