Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.05.2008. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви прийняв Державного секретаря Ватикану

У неділю, 25 травня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України зустрівся в своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі з Державним секретарем Ватикану кардиналом Тарчізіо Бертоне, який перебуває в Україні з офіційним візитом. Високого гостя з Ватикану супроводжували Римо-католицький архієпископ Львова кардинал Мар’ян Яворський, Апостольський нунцій в Україні архієпископ Іван Юркович, архієпископ-коад’ютор Львова Мечеслав Мокрицький та інші особи.
Від Української Православної Церкви в зустрічі взяли участь керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, ректор Київських духовних академії і семінарії єпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архімандрит Кирил (Говорун), голова Синодального відділу «Місія соціальної допомоги дітям» архімандрит Філарет (Кучеров) і співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ священик Валерій Кравець.
Спочатку гість з Ватикану та супроводжуючі його особи приклались до глави священномученика Климента Римського в домовому храмі резиденції Предстоятеля УПЦ. Після цього відбулась бесіда, під час якої сторони обмінялись оцінками релігійної ситуації в Україні та станом церковно-державних стосунків. Предстоятель Української Православної Церкви розповів про проблеми, які спіткають Українську Православну Церкву в звершенні нею своєї місії в українському суспільстві. Серед таких проблем він зазначив те, що Церква не має статусу юридичної особи, їй не повертають відібране колись майно, вона не має повноцінного доступу в школи та ВНЗ. У відповідь кардинал Бертоне погодився, що ці проблеми є суттєвою перепоною для духовної місії Церкви. За його словами, ця місія особливо важлива зараз, коли українське суспільство повертається до своїх духовних коренів, і саме Церква відіграє ключову роль в цьому процесі.
Наприкінці сторони обмінялись подарунками. Після зустрічі з Предстоятелем Української Православної Церкви Державний секретар Ватикану відбув на зустріч із Президентом України.
orthodox.org.ua