Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.05.2008. ЛУЦЬК. У селі Бучин Любешівського благочиння відбулися урочистості з нагоди престольного свята

В день пам’яті святителя Миколая жителі села Бучин Любешівського благочиння з нагоди престольного свята зустрічали свого архіпастиря керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. В цей час до села прибув хресний хід з Любешова до Бучина, який очолив настоятель Свято-Олександро-Невського храму Любешова священик Георгій Поліщук. Перед храмом владику привітали діти недільної школи. Митрополиту співслужили благочинний Любешівської округи протоієрей Анатолій Шкара та клірики єпархії. Богослужіння співали студенти Волинської духовної семінарії.
В цей день владика Ніфонт вручив нагороди клірикам благочиння. Після читання Євангелія з благословення митрополита проповідь виголосив священик Георгій Поліщук. В цей день у селі особливо шанують місцеву чудотворну Бучинську ікону Божої Матері. Після хресного ходу з іконою владика окропив усіх святою водою та подарував іконки. На закінчення богослужіння митрополит привітав прихожан, гостей, священиків та настоятеля з днем пам’яті святителя Миколая та днем шанування Бучинської ікони Божої Матері.
За Літургією молились не тільки жителі села, але і гості, яких в цей день було біля двох тисяч. «Така велика кількість людей під час богослужіння – це свідчення того, як наш український народ любить святителя Миколая. Дуже приємно відзначити, що в цьому благочинні та навіть в інших областях знають та шанують місцеву святиню – Бучинську ікону Божої Матері. Ми сьогодні молилися , щоб милосердний Господь молитвами Пресвятої Богородиці та святителя Миколая завжди усіх оберігав від усякого зла. Ми повинні старатися творити добрі діла так, як це робив святитель – постійно та таємно для слави Божої», – зауважив владика Ніфонт.
Прес-служба Волинської єпархії