Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.05.2008. ЛУЦЬК. Відбулась третя науково-практична конференція «Сучасний світ і незрячі: тифлопедагогіка, реабілітація, професійна освіта»

В обласному центрі відбулась третя науково-практична конференція «Сучасний світ і незрячі: тифлопедагогіка, реабілітація, професійна освіта». На запрошення організаторів та голови обласної організації Українського товариства сліпих Юрія Симончука участь у конференції взяли клірики Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук та священик Володимир Гриню, які передали благословення митрополита Ніфонта. Вони поділився досвідом духовної підтримки незрячих людей.
Близько десяти років священнослужителі єпархії та вихованці Волинської Духовної семінарії щосереди проводять уроки Закону Божого в актовому залі Волинської філії УТОС для членів товариства, а також з незрячими проводяться конференції та семінари на різні теми. З дітьми організовуються вечори відпочинку. Крім того з благословення митрополита Ніфонта організований церковний хор незрячих, який у щонеділі та у святкові дні співає ранню Літургію у тимчасовому храмі Всіх Святих землі Волинської у Луцьк.
Також щороку під час Успенського посту за матеріальної і духовної підтримки митрополита Ніфонта, для незрячих організовуються паломницькі поїздки до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Кожного року в шосту неділю після Пасхи, яка називається «Неділею про сліпого» у всіх храмах Волинської єпархії проводиться благодійна акція для матеріальної підтримки незрячих.
Визначною подією стало видання у 2006-му році молитвослову для незрячих. З метою подальшої роботи у питанні поглиблення духовності виникла потреба збудувати неподалік від реабілітаційного центру УТОС Православний храм. Зараз вирішується питання про виділення земельної ділянки.
На згадку про подію від імені владики Ніфонта священики подарували обласній організації Українського товариства сліпих ікону Пресвятої Богородиці.
Прес-служба Волинської єпархії