Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.05.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Предстоятель УПЦ відвідав Свято-Преображенський жіночий монастир Хмельницької єпархії

Перебуваючи у своєму рідному селі Марківці, що розташоване в Летичівському районі Хмельницької області, Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав Свято – Преображенський жіночий монастир в селі Головчинці Летичівського району. У святій обителі Митрополита Володимира зустріли керуючий Хмельницькою єпархією Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, настоятелька Свято-Преображенського жіночого монастиря ігуменя Любов с сестрами, духовенство обителі та району.
По завершенні молебну, який був звершений у центральному храмі обителі, Блаженніший Митрополит Володимир привітав усіх присутніх з Пасхальними святами та подякував настоятельниці та насельницям монастиря за їх труди, які вони несуть у цій обителі. Блаженніший Митрополит Володимир освятив центральний купол на дзвіницю, будівництво якої завершиться найближчим часом. Після екскурсу по монастирю Блаженніший Митрополит Володимир відвідав джерело Прп Онуфрія Великого, який є місцешанованою святинею.
Цього дня Блаженніший Митрополит Володимир освятив пам’ятник померлим односельчанам від голоду у 1932-1933 роках, збудований за його ініціативою на сільському цвинтарі у селі Марківці.