Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.05.2008. ПОЛТАВА. Владика Филип освятив нове приміщення бібліотеки

В цьому році виповнюється шістдесят років Полтавській міській бібліотеці-філіалу №2. Свій ювілей вона зустріла в новому приміщенні. Виступаючи на відкритті закладу, міський голова Андрій Матковський висловив сподівання, що до цього вогнища культури радо потягнуться полтавці. До поздоровлень долучився архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. Владика побажав бібліотеці багаторічної праці, вдячних читачів та нагадав, що в основу будь-якого книжкового фонду повинна бути покладена Книга Книг — Біблія.
З благословення правлячого архієрея, секретар єпархії архімандрит Філарет (Звєрєв) освятив приміщення закладу. В цей день владика передав до фондів бібліотеки видання духовного спрямування, понад 150 примірників.
Директор бібліотечної системи Таміла Дозенко розповіла про структуру філіалу, до якого входить абонентський і читальний зал. Незабаром відкриється електронний читальний зал на 5-6 комп’ютерів. Книжковий фонд становить наразі 44 тисячі примірників. Сформовано його за кошти, виділені з міського бюджету, за сприяння громадської організації „Жіноча рада”, завдяки надходженням літератури від організацій, жителів міста в рамках благодійної акції „Подаруй бібліотеці книгу”. Бібліотека-філіал обслуговує понад 5 тисяч читачів. За кількісні та якісні показники з обслуговування читачів бібліотеці було присвоєно звання „Бібліотека відмінної роботи”.