Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.05.2008. БІЛА ЦЕРКВА. Старовинне місто прийняло в дар мощі свого небесного покровителя

У день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця, Небесного покровителя Білої Церкви, мешканці міста зібралися у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, щоб зустріти велику святиню Православної Церкви – частку мощей святого Георгія Побідоносця. Цей подарунок для Білоцерківської єпархії зробив єпископ Бердянський і Приморський Єлисей, який прибув у кафедральне місто, щоб розділити з його мешканцями радість свята. Висловлюючи подяку за безцінний дар, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан сказав: «прибуття мощей великомученика Георгія Побідоносця у Білу Церкву, древню Юр’ївську кафедру, це прояв великої любові Божої та вашої дорогий владико Єлисей до нас. Нехай ця найвища християнська чеснота буде орієнтиром і нормою життя кожної людини заради миру, добробуту та спасіння всіх».
Продовженням свята та його основною частиною стало звершення Божественної літургії, яку очолив Високопреосвященніший Павел архієпископ Вишгородський, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Йому співслужили: архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, єпископ Бердянський і Приморський Єлисей, духовенство Білоцерківської та інших єпархій.
Під час богослужіння владика Митрофан звершив дияконську хіротонію Костенка Олега.
Після богослужіння учасники свята пройшли хресною ходою по місту до пам’ятника святого благовірного князя Ярослава Мудрого, якого у хрещені назвали Георгієм на честь великомученика Георгія Побідоносця. Біля пам’ятника засновника міста був відслужений молебень