Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.05.2008. ПОЛТАВА. Священик виступив на педагогічному конгресі

До 130 річчя від дня народження професора Григорія Ващенка відбувся педагогічний конгрес на тему: «Духовно-моральна парадигма творчості Григорія Ващенка». З благословення архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, участь у конгресі взяв викладач Педагогічного університету Полтави, клірик храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові священик Василій Фазан. Від імені владики Филипа він привітав присутніх, а також виступив з доповіддю на тему: «Внесок Г. Ващенка у духовне виховання молодого покоління».Після пленарного засідання, конгрес продовжив свою роботу у секціях, круглих столах та творчих лабораторіях.
Учасники конгресу поклали квіти до меморіальної дошки Григорія Ващенка, а також відкрили кімнату-музей Григорія Ващенка.
Організаторами конгресу виступили Полтавський державний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Інститут вищої освіти АПН України, Національний педагогічний університет імені М. Драгоманова, Полтавський обласний інститут післядипломної освіти імені М. В. Остроградського, Всеукраїнське педагогічне товариство імені Григорія Ващенка. Проводився конгрес на базі Полтавського державного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.
Прес-служба Полтавської єпархії