Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.04.2008. ЛУЦЬК. Студенти Волинської духовної семінарії відвідали краєзнавчий музей

Студенти та викладачі Волинської духовної семінарії на чолі з ректором, митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом відвідали місцевий краєзнавчий музей. Гостей зустрів директор музею Анатолій Силюк. Він розповів про виставки, які зараз відкриті у музеї. Перша виставка «Де козак, там і слава, і воля…» – спільний проект Волинського краєзнавчого музею та Рівненського обласного краєзнавчого музею. Виставка присвячена 360-ій річниці від початку Національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького.
В основі виставки – унікальні козацькі речі з поля Берестецької битви 1651 року із колекції Рівненського обласного краєзнавчого музею. Виставка доповнена також речами із колекції Волинського краєзнавчого музею, зокрема, рідкісним видом вогнепальної зброї – гаківницею ХVІІ століття.
Друга виставка «Ми звинувачуємо! Голодомор 1932-33 років – геноцид українського народу». Студенти почули під час розповіді екскурсовода багато нової інформації про свідчення та спогади свідків Голодомору 1932-33 років.
На закінчення студенти відвідали і виставку риб, привезених з Києва. Митрополит Ніфонт подякував директору і зробив для музею пожертву.