Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.04.2008. КІРОВОГРАД. Вихованці дитбудинків отримали благодійні подарунки

До свята Благовіщення Пресвятої Богородиці півтори тисячі дітей на Кіровоградщині отримали привітання і подарунки від товариства «Православна просвіта».
Впродовж кількох днів «просвітяни» відвідували дітлахів з обласної психіатричної лікарні, притулку для неповнолітніх «Надія», школи-інтернату, спеціальної загальноосвітньої школи № 2, Пантаївського дитбудинку, Знам’янської спецшколи-інтернату для дітей-інвалідів і дитячого будинку-інтернату для дітей-інвалідів. Не забули також про вихованців недільної школи святих Кирила і Мефодія при Кіровоградському Спасо-Преображенському храмі та дітей-інвалідів з клубу «Здоров’я».
Такі заходи — це добра традиція товариства. Цього разу, крім подарунків, дітлахи отримали «жайворонки», спеціально випечені до свята. Юні вихованці радо зустрічали своїх друзів-«просвітян» і отця Віктора, настоятеля Знам’янського храму на честь ікони Божої Матері «Знамення». Спочатку діти та вихователі почули розповідь про свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, а потім священнослужитель помазав усіх святим маслом із Єрусалима. Представники «Православної просвіти» вручали дітям подарунки, «жайворонки» та іконки Почаївської Божої Матері, а вчителям і вихователям — календарі із зображенням святого Миколая Чудотворця та Святої Трійці.