Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.03.2008. ЛУЦЬК. Митрополит Нифонт побував на урочистих шкільних зборах

У селі Галина Воля Старовижівського району з нагоди закінчення ремонтних робіт у місцевій школі відбулися урочисті збори, на які ,був запрошений керуючий Волинською єпархією Української Православної церкви митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Як відомо, митрополит Нифонт – уродженець цього села. На урочистих зборах були присутні голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк,
Луцький міський голова Богдан Шиба, представники районної влади, а також народний депутат України Миколи Томенко, який прибув у Галину волю, щоб оцінити якість виконання ремонтних робіт у місцевій школі, які велися за сприяння Українського фонду соціальних інвестицій.
Директор школи подякував усім, хто допоміг у цій добрій справі, а особливо, як зазначив директор, – митрополиту Ніфонту, який постійно дбає про своє рідне село.
Вітаючи односельчан владика Ніфонт звернув увагу на те, що завжди і за все треба дякувати Богу. Від себе особисто митрополит вручив Миколі Володимировичу духовний подарунок – Біблію.
Усім присутнім представникам влади владика подарував Новий Завіт, виданий Волинською єпархією УПЦ. Голова обласної ради Анатолій Грицюк в свою чергу пообіцяв, що на наступній сесії ради буде поставлене питання про виділення коштів, що поміняти покрівлю школи. Микола Томенко передав спортивний інвентар та інші подарунки для школи.
Потім гості відвідали каплицю на честь святого апостола та євангеліста Іоанна Богослова, яка з благословення та при підтримці владики Ніфонта нещодавно була побудована на місці, де колись стояв Божий храм.
Прес-служба Волинської єпархії