Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.03.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав Предстоятеля Елладської Православної Церкви з 70-річчям

30 березня Блаженнішому Ієроніму, Архієпископу Афінському і всієї Еллади II виповнилося 70 років. З нагоди ювілею, Предстоятель Української Православної Церкви надіслав йому вітального листа:
« Ваше Блаженство!
Від імені Української Православної Церкви сердечно вітаю Вас із знаменною датою у Вашому житті — 70-річям від дня народження.
Ми знаємо Вас як освіченого, досвідченого та глибоко духовного архіпастиря, який своїм життям підтвердив істинність біблейської настанови: «Сину мій! Від юності твоєї віддайся навчанню, і до сивини твоєї знайдеш мудрість» (Сир. 6, 18). Під Вашим мудрим керівництвом братська Елладська Церква продовжує впевнено звершувати своє служіння в грецькому суспільстві. Нам приємно свідчити, що голос Православної Церкви у Греції є авторитетним не лише для простого народу, але й для інтелігенції та державних мужів.
Мені особливо приємно відзначити Вашу особисту любов до святих Української Православної Церкви, особливо до святителя Кримського Луки. Будучи в сані митрополита Фівейського і Лівадійського, Ви неодноразово відвідували Україну, щоб поклонитися чесним мощам святителя. Надіюсь, що в недалекому майбутньому ми будемо мати честь і радість приймати Вас в Україні як Архієпископа Афінського і всієї Еллади.
Ваше Блаженство! Вітаючи Вас із цим особистим святом, бажаю Вам допомоги Божої у відповідальному служінні Предстоятеля Елладської Православної Церкви, радості духовної та благодатного зміцнення духовних і тілесних сил на многії і благії літа!
З любов’ю у Христі,
† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви»