Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.15.2007. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. У місті вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Відповідно до Указу президента України від 10.11.2006 року, 14 грудня визначено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 14 грудня 2007 року в обласному центрі міста Хмельницького були проведені заходи приурочені цій даті. Вони розпочались з покладання квітів до пам’ятника „Героям пожежникам Чорнобиля”, по вул. Героїв Чорнобиля 1/2, а біля пам’ятного знаку „Героям та жертвам Чорнобиля”, що знаходиться на перехресті вулиць Кам’янецької та Прибузької мітинг, покладання квітів та панахида по загиблим учасникам ліквідації наслідків аварії Чорнобильської АЕС, а також молебень о здравії за усіх чорнобильців.
За благословенням Митрополита Хмельницького та Старокостянтинівського Антонія, участь у заходах прийняв секретар Хмельницької Єпархії прот. Олександр Дацюк, який відслужив панахиду по загиблим учасникам аварії ЧАЕС, та молебень за усіх чорнобильців.
«Сьогодні, вшановуючи ліквідаторів аварії на ЧАЕС, ми підносимо щирі молитви за упокій усіх тих, хто загинув: завдяки саме цим людям, які героїчно віддали своє життя «за други своя», жах гігантської пожежі було зупинено. Якби не вони невідомо яких масштабів набула б ця трагедія!.. Українська Православна Церква у співпраці з різними добродійними організаціями активно надає духовну підтримку, сприяє збору благодійних пожертвувань на нужди потерпілим від Чорнобильської аварії. Закликаю усіх до щирої молитви за тих, хто пішов із життя, заради нашого життя і майбутнього нашої Держави нехай Господь упокоє душі їх у селіннях праведних і нехай буде їм вічна пам’ять! А усім тим, хто, ризикуючи життям спас світ від руйнівної дії «мирного» атому — усім Вам — героям-чорнобильцям низький уклін, я з задоволенням передаю Вам благословення керуючого Хмельницькою єпархією УПЦ -Високопреосвященнійшого Антонія, Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського і зичу многая і благая літа! Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи та починання і дарує усе необхідне для життя і спасіння! » – зазначив о. Олександр у свої промові.
У мітингу прийняли участь голова Хмельницької Обласної Державної Адміністрації – І.К. Гавчук, представники обласної та міської ради, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи – В.Ф. Горбатюк, представники організацій, громадкість міста.