Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.03.2008. КИЇВ. Напередодні Великого посту Предстоятель УПЦ очолив вечірнє богослужіння

У Прощену неділю, в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир звершив вечірню з чином прощення, та благословив віруючих на початок Великого посту. Блаженнішому Володимиру співслужили намісник монастиря архієпископ Вишгородський Павел, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, насельники обителі та викладачі Київських духовних шкіл.
Наприкінці богослужіння Блаженніший Владика звершив молитовне послідування на початок Святої Чотиридесятниці.
Після вечірні Митрополит Володимир звернувся до присутніх із архіпастирським словом, котрим розповів про духовне значення Великого посту для кожного християнина.
«Великий піст, у період якого ми вступаємо, є часом покаяння і наближення до нашої земної і небесної Пасхи — нашого позбавлення, до Царства Небесного, — відзначив він. — Це період покаяння і очищення. Без покаяння немає очищення, а без очищення немає спасіння. Покаянням виправдався митар, отримала прощення грішниця, воно відкрило розсудливому розбійнику райські двері; покаянням апостол Петро, який відрікся від Спасителя світу, був відновлений в апостольській гідності… Усвідомлюючи це, підійдемо до відповідального моменту в нашому житті. Вирвемо зі свого серця усілякі образи, від душі пробачимо наших ближніх і дальніх — і тоді простить нас Бог».
Після промови Архіпастир звернувся до віруючих зі словами прощення: «Я, як ваш недостойний слуга і грішний архієрей, прошу у вас прощення за всі мої вольні і невольні гріхи. Простіть мене, грішного».
По закінченні вечірньої, віруючі взяли благословення у Митрополита Володимира та отримали іконочки Христа Спасителя.

Фото orthodox.org.ua