Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.03.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир закликав духовенство взяти участь у благодійній акції

Напередодні Великого Посту розпочалася щорічна акція «Свічка доброго серця», що проводиться з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України відділом благодійності та соціального служіння при Священному Синоді УПЦ спільно з Київською Митрополією. В актовому залі Києво-Печерської Лаври відбулася зустріч організаторів із молодими людьми, які бажають допомогти Церкві. У заході взяли участь голова відділу благодійності та соціального служіння при Священному Синоді УПЦ архідиякон Сергій Косовський, протодиякон Іоан Віденко та представник Міжнародного благодійного фонду «Кафедральний собор Воскресіння Христового» Олена Резникова.
Представники фонду розповіли про проект будівництва, зазначивши що у вересні планується розпочати риття котловану під фундамент собору. А за п’ять років всі бажаючі матимуть можливість разом із Блаженнішим Митрополитом Володимиром переступити поріг новозбудованої споруди.
У рамках заходу планується біля храмів, монастирів і просто на вулицях розповсюджувати буклети про соціальну діяльність Церкви та продавати акційні свічки. Виручені кошти підуть на надання допомоги парафіям, при яких діють соціально-благодійні заклади (будинки для людей похилого віку, дитячі притулки, реабілітаційні центри, благодійні їдальні).
Для порівняння відзначимо, що в минулому році в межах акції було реалізовано близько 8 тисяч свічок, а цього року таку кількість вже було взято на реалізацію одним лише Святошинським благочинним округом Київської єпархії. Загальна кількість виготовлених свічок — близько 100 тисяч.
Відмінністю цьогорічної акції буде те, що частина вилучених коштів піде на будівництво кафедрального собору на честь Воскресіння Христового — головного храму Української Православної Церкви, зокрема, на соціальну частину проекту, оскільки окрім собору також буде зведений великий духовно-просвітницький центр, у якому будуть діяти різні служби по допомозі кожній людині.