Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.03.2008. БІЛА ЦЕРКВА. Блаженніший Митрополит Володимир освятив місце під будівництво пам’ятника засновнику міста

Напередодні Великого посту, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України в Богуславі, звершив чин освячення каменя та місця під будівництво пам’ятника засновнику міста, святому князю Ярославу Мудрому.
Предстоятеля Церкви зустрічали керуючий єпархією архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, міський голова Ігор Никоненко, духовенство та численна кількість віруючих.
По завершенні чину освячення, Блаженніший Володимир звернувся до віруючих:
«Сьогодні Господь зібрав нас на цьому святому місці, щоб піднести молитву, подякувати Йому за всі Його великі благодіяння. Ми прославляємо святих угодників, за молитвами яких, Господь терпить нас. Ви щасливі, що живете в місті, яке своєю назвою постійно підносить хвалу Богові. Нехай же Господь почує сьогодні нашу недостойну молитву і пошле з неба Своє благословення, щоб в Церкві був мир, а в державі спокій; щоб Господь допомагав усім нам прийти в розум істини, досягти спасіння, що являється головною метою нашого перебування на землі.
Вітаю вас також, шановні, із наступаючим Великим постом. Дай Боже провести його у доброму душевному настрої та отримати прощення своїх гріхів, щоб світло і радісно зустріти велике свято Воскресіння Христового. Молитвами засновника вашого міста, благовірного князя Ярослава Мудрого, нехай Господь усіх вас благословляє, укріпляє і спасає на віки вічні».
Після проповіді Митрополита Володимира, з подячним словом виступив архієпископ Митрофан:
«Сьогодні щаслива Богуславська земля, тому що приймає Вас як дорого нашого Архіпастиря, Перш освятителя.
Дозвольте вам, Ваше Блаженство, подякувати за ту радість, яку ви принесли спілкуванням з нашою паствою. Бажаємо, щоб Милосердний Господь по молитвам Божої Матері, святого князя Ярослава Мудрого укріпив ваші сили, духовні і тілесні, щоб довгі роки ви право правили слово Божественної Істини, наставляли нас, молилися за нас. Нехай Господь береже Вас на многая та благая літа».
Також перед віруючими виступив голова міста Ігор Никоненко, де імені мешканців подякував високому гостеві, Блаженнішому Митрополиту Володимиру за візит і освячення місця, на якому постане пам’ятник святому благовірному князю Ярославу Мудрому.
Перед присутніми, хто зібрався на центральній площі міста, виступила хорова капела імені Олександра Кошиця з церковними піснеспівами.
Роботу над створенням постаменту планують завершити до дня пам’яті рівноапостольного князя Володимира.
Висота пам’ятника князю Ярославу Мудрому разом із постаментом його становитиме близько трьох метрів. Його виготовлять із бронзи у вигляді частини саркофагу Ярослава Мудрого.

Фото orthodox.org.ua