Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.02.2008. УКРАЇНА-НІМЕЧЧИНА. Представник УПЦ взяв участь у богословській співбесіді з Євангелічною Церквою Німеччини

За благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви ігумен Кирил (Говорун) у складі делегації Руської Православної Церкви взяв участь у зустрічі з представниками Євангелічної Церкви Німеччини, що відбулася в рамках традиційних богословських співбесід «Бад-Урах V».
Захід проходив у німецькому місті Віттенберзі з 22 по 28 лютого 2008 року. Темою стала «Свобода і відповідальність з християнської точки зору».
Отець Кирил виступив з доповіддю на тему «Два сенси свободи у східній святоотецькій традиції». Він також розповів німецьким представникам про життя Української Православної Церкви та її відносини з українською державою.
Ігумен Кирил послався на виступ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира на Соборі єпископів Української Православної Церкви 21 грудня 2007 року та наголосив, що Українська Православна Церква зацікавлена в розвитку відносин з державою на основі правових засад. З точки зору цих засад Церква чекає від держави виконання її європейських зобов’язань, у тому числі щодо повернення власності, викладання закону Божого в школах.