Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.02.2008. ЛУЦЬК. Студенти Волинської духовної семінарії здійснили паломницьку поїздку до Почаєва

За благословенням керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Нифонта, студенти другого курсу духовної семінрії на чолі з помічником інспектора Романом Сімоновичем здійснили паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври, де у Свято-Троїцькому храмі разом з братським хором співали за Божественною літургією. Після богослужіння за благословенням намісника монастиря архієпископа Володимира один з насельників обителі розповів історію Лаври і провів семінаристів до місцевих святинь. Під час екскурсії студенти зустрілися з викладачами та вихованцями Почаївської духовної семінарії. Благочинний семінарського храму розповів про життя та побут студентів. На згадку про зустріч гості подарували для семінарії ікону Пресвятої Богородиці.
З Почаєва паломники відправились до Свято-Богоявленського Кременецького жіночого монастиря, де мали можливість прикластися до святинь обителі. Студентів привітно зустріли монахині і після молитви запросили до монастирської трапези.
У храмі святителя Миколая відбулась зустріч семінаристів з викладачами та вихованцями регентських курсів місцевого училища.
Після повернення до Луцька, студенти подякували митрополита Нифонта за організовану паломницьку поїздку. Від свого курсу вихованці подарували владиці Почаївську ікону Божої Матері.