Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.02.2008. КИЇВ. Асоціація «Новомедіа» засудила показ фільму «Горбата гора»

Всеукраїнська громадська організація Асоціація журналістів, видавців і мовників християн «Новомедіа» висловила обурення через трансляцію фільму «Горбата гора» на телеканалі «1+1» 10 лютого 2008 року у заяві від 21 лютого за підписом президента Асоціації Руслана Кухарчука сказано, що «канал не лише наважився видати в ефір стрічку, яка популяризує збочення та аморальну поведінку, але й зробив це у прайм-тайм – час, коли більшість сімей разом дивляться телевізор».
Асоціація «Новомедіа» розцінює показ цього фільму як зазіхання на дорогоцінні для України сімейні цінності, тому що популяризує гомосексуалізм як альтернативу норми. У заяві наголошується, що телеканал порушив норми українського законодавства щодо діяльності ЗМІ та Закон України «Про захист суспільної моралі».
«Асоціація занепокоєна тим, що відомий телеканал діє всупереч правовому полю України, яке покликане захищати права неповнолітніх телеглядачів, а також інститут родини. Таким чином окремо взятий мовець протистоїть усій державній політиці щодо підтримки та захисту інтересів сім’ї. Слід зазначити, що демонстрація гомосексуальних стосунків між людьми формує викривлену модель поведінки, що особливо небезпечно для дітей, підлітків та молоді, в яких психіка та життєві цінності знаходяться на етапі формування», – йдеться у заяві.

Асоціація «Новомедіа» вимагає:
1. Від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення посилити контроль за показом телеканалами фільмів і програмам з метою захисту прав телеглядачів у тому числі – неповнолітніх.
2. Від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Віце-прем’єр-міністра України з гуманітарних питань, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації вжити заходи до телеканалу «1+1», його керівництва та програмної служби, аби з’ясувати спосіб ухвалення рішення про показ фільму «Горбата гора» та не допустити його демонстрації в майбутньому на цьому та інших телеканалах.
3. Генеральну прокуратуру України «Новомедіа» просить перевірити діяльність Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на предмет дотримання українського законодавства, яке регламентує її діяльність. Асоціація просить також здійснити перевірку телеканалу «1+1» на предмет порушення ним українського законодавства та притягнути до відповідальності посадових осіб телеканалу «1+1».
4. Міністерство культури і туризму Асоціація просить позбавити фільм «Горбата гора» прокатної ліцензії як такий, що несе особливу небезпеку українській нації та інституту сім’ї.
РІСУ