Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.02.2008. УЖГОРОД. Митрополиту Ніфонту присвоєно звання Почесного Доктора Богослов’я

22 лютого, в Ужгородської Богословської Академії імені святих Кирила та Мефодія за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженніного Володимира, Митрополита Київського і всієї України відбулись урочистості з нагоди присвоєння керуючому Волинською єпархією митрополиту Луцькому і Волинському Ніфонту наукового ступеня «Почесний Доктор Богослов’я».
На прохання ректора Академії доктора філософії, кандидата юридичних наук, професора протоієрея Віктора Бедя, Блаженніший Митрополит Володимир написав резолюцію про присвоєння владиці Ніфонту наукового ступеня: «Аксіос».
В виступі ректор Академії наголосив, що за заслуги перед Українською Православною Церквою та за вагомий внесок у розвиток духовної освіти рішенням спеціалізованої Вченої Ради від 20 лютого 2008 року митрополиту Луцькому і Волинському Ніфонту ректору Волинської духовної семінарії присвоєно науковий ступень «Почесний Доктор Богослов’я». Вітаючи митрополита єпископ Мукачівський та Ужгородський Федір зауважив, що давно знайомий з владикою Ніфонтом і радий, про благословення Предстоятеля УПЦ та рішення викладачів навчального закладу.«Мені приємно сьогодні на нашій землі приймати такого дорогого гостя і від імені викладачів та ректора вручити Вам, дорогий владика-митрополит, диплом про присвоєння вченого наукового ступеня «Почесний Доктор Богослов’я», — зазначив владика Федір.
Отець Віктор зачитав нагородний лист, в якому сказано, що з присвоєнням митрополиту Ніфонту наукового ступеня, він ще нагороджується хрестом Доктора Богослов’я першого ступеня. Дякуючи за турботу ректора та за рішення вченої Ради митрополит Ніфонт розповів про своє життя на Волині та про ті проблеми, які нині існують у Волинській єпархії і зауважив, що ніколи не сподівався, що колись йому присвоять науковий ступень. «Все своє життя ще з дитинства я присвятив служінню Богу і Його Святій Церкві. Я усвідомлюю, що недостойний цієї великої нагороди але надіюся що, і надалі милосердний Господь буде допомагати нести хрест єпископського служіння та мудро керувати Волинською духовною семінарією». На згадку про приїзд митрополит Ніфонт подарував для бібліотеки академії духовну літературу видану на Волині.
Прес-служба Волинської єпархії