Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.02.2008. КИЇВ. Ольга Богомолець презентувала серію книжок з історії української ікони

В УНІАН відбулася презентація двох книжкових проектів, створених Ольгою Богомолець.
Проект “Вікна в позапростір” представлений книгами-оповіданнями: “Історія створення колекції”, “Святий Пантелеймон Цілитель”, “Святий Архистратиг Михаїл”. Ці книги призначені для родинного, домашнього читання і розраховані на людей будь-якого віку. В них розповідається про життя святих, проілюстрована старовинними домашніми іконами з приватної колекції Ольги Богомолець та самобутніми сучасними дизайнерськими роботами Ігоря Жука.
Другий проект “Українські домашні ікони” — етнологічниий, історичний та культурологічний аналіз унікального явища, як українська домашня ікона. У книзі “Обрядові образи України” автором представлені ікони, до яких зверталися наші предки за допомогою при певних життєвих подіях. Книга “Домашні ікони центральної України” досліджує особливості української домашньої ікони, писаної професійними та народними майстрами. Наступними у цій серії будуть книги “Подорожні образи України”, “Образи Богородиці в українській домашній іконі”, “Домашні ікони різних регіонів України” та інші.
Вихід книг у світ приурочений до відкриття виставки українських домашніх ікон з приватної колекції Ольги Богомолець, що відбудеться 29 лютого у Київському музеї російського мистецтва (вул. Терещенківська, 9).