Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.02.2008. ЛУЦЬК. У Волинської духовної семінарії відбувся тематичний вечір з місіології

З початку навчального року у Волинській духовній семінарії з благословення Ректора митрополита Луцького і Волинського Ніфонта запроваджено проведення тематичних вечорів з різних предметів. Перший такий вечір був присвячений видатним церковним композиторам О. Архангельському і К. Стеценку. Другий тематичний вечір був проведений по Догматичному Богослов’ю, а третій вечір – з церковної історії, який організували і провели викладачі історії протоієрей Олександр Кратюк та священик Вадим Лебідь. Темою доповідей було «Ікона та іконопис в древній Церкві і в сучасному церковному житті».
У середу, 20 лютого, у стінах Волинської духовної семінарії відбувся ще один такий черговий тематичний вечір з місіології, який підготував та провів викладач цього предмету священик Валентин Марчук. Теми доповіді:
«Організація місіонерської праці на рівні приходу. Пастир-місіонер на приході. Головні аспекти місіонерської діяльності. Духовні якості місіонера. Головні напрямки місіонерської роботи та способи її активізації». Священик звернув увагу студентів на те, що місія Церкви – у спасінні кожної людини, і в сферу її
свідчення входять також питання культури, науки, навко¬лишнього середовища – все, чим живе сучасне людство. Місія, як свідчення, притаманна самій природі Церкви, і полягає не тільки в проголошенні Благої Вісті всьому творінню, а й у залученні всієї тварі до повноти життя у Бозі-Тройці.
У вужчому значенні, метою місії, що і складає її голов¬не завдання, є навернення тих, хто поза Церквою, – тих, хто не бере участі у Божественному житті і хто тільки в цьому од¬ному і має потребу. Місія в такому розумінні покликана сповістити людям спасительну Благодать і дати причаститися в Таїнствах Церкви.Найближчою метою місії, що узгоджується з її кінце¬вою метою, є зростання і поширення Православної Церкви. Складові цієї мети:
• проповідь Євангелія; навернення невіруючих;
• пробудження «номінальних християн»;
• повернення до Церкви відпалих;
• залучення всіх до активного церковного життя.
Місіонерське служіння Української Православної Церкви, яке розглядається як апостольське, повинно мати відповідні форми. Виховна місія на парафії бачиться особли¬во важливою, оскільки саме парафія є основою церковного життя в цілому. Міцні парафії є запорукою здоров’я всього Тіла Церкви.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ