Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.02.2008 КИЇВ. Лист Блаженнішого Митрополита Володимира до Патріарха Сербського Павла

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України надіслав листа Патріарху Сербському Павлу, в якому висловив солідарність від імені Української Православної Церкви із братською Церквою Сербії з приводу проголошення незалежності Косова.

ЙОГО СВЯТОСТІ,
СВЯТІЙШОМУ ПАВЛУ,
АРХІЄПИСКОПУ ПЕЧСЬКОМУ,
МИТРОПОЛИТУ БЄЛГРАДО-КАРЛОВАЦЬКОМУ,
ПАТРІАРХУ СЕРБСЬКОМУ
Ваша Святість!
Довідавшись про проголошення незалежності одвічно сербського краю Косово, що відбулося без участі представників самого сербського народу, від імені Української Православної Церкви висловлюємо нашу солідарність із братньою Сербською Православною Церквою та сербським народом, розділяючи Ваші біль і страждання.
Загальновідомо, що для сербського народу Косово — це історична й священна земля, з якої пов’язана історія державного, духовного й культурного життя Сербії.
Ми вважаємо, що при вирішенні подібних питань необхідно враховувати історію краю, його національну й релігійну значущість, а також думку всіх без винятку його жителів. Важливо також мати на увазі можливі наслідки таких дій у міжнародному масштабі. Молимося, щоб Господь Премудрим Своїм Промислом влаштував усе для блага братнього сербського народу, допоміг перебороти випробування, які випали на його долю, і після всіх пережитих скорбот долучив його до радості Воскресіння.
Із братньою любов’ю у Господі
ВОЛОДИМИР,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ