Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.02.2008. ЧЕРНІГІВ. В день святкування небесного покровителя святителя Феодосія, архієреї відслужили Божественну Літургію

18 лютого, жителі міста святкували день прославлення небесного покровителя обласного центру — святителя Феодосія. Напередодні в Свято-Троїцького кафедрального собору всю ніч читали акафіст святителю Феодосію.
Вранці єпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, в кафедральному соборі відслужив Божественну літургію, йому співслужили єпископи: Сумський і Ахтирський Іларій, Конотопський і Глухівський Інокентій, Ніжинський і Батуринський Іриней, Туровський і Мозирський Стефан (Білорусія), та настоятель Свято-Троїцького кафедрального собору протоієрей Іоанн Фесик .
По закінченні Євангельського читання з архіпастирською настановою до присутніх, звернувся владика Інокентій. Він підкреслив, що Свята Православна Церква восхваляє святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського, тому що він є прославлянням не лише повноти Руської Православної Церкви, а й Всесвітньої Церкви.
«Ми зібралися тут для того, щоб оспівати і прославити цього ієрарха, що молить за нас Господа нашого Ісуса Христа, — відзначив владика. — Минуло вже триста років з дня кончини, але пам’ять праведника, як стверджує Божественне Одкровення, вічна й незмінна. Святитель Феодосій прославився своїм терпінням, простотою, любов’ю, за що й одержав благодать від Господа нашого Ісуса Христа».
Після біля мощей святителя Феодосія прочитали молитву, і святиню перенесли до раки.
Вікторія Сидорова, фото Віктора Кошмала