Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.02.2008. ДОНЕЦЬК. Православна громада храму в ім’я святої великомучениці Варвари провела щорічний семінар «Серафимівські зустрічі»

В палаці культури ВАТ «Ясиновський коксохімічний завод» (Макіївка) відбувся щорічний семінар «Серафимівські зустрічі». В холі палацу демонструвалися роботи вихованців підшефних шкіл-інтернатів і дитячих садків. Щирий відгук знайшли у присутніх роботи фотомитця Юрія Абакумова «Храми нашого міста» і виставка книг православної бібліотеки «Ясиновець».
Перед початком заходу відбувся молебень, який звершив настоятель Свято-Серафимівського храму протоієрей Миколай Катальников.
Відкрив семінар духівник Свято-Варваринської православної громади протоієрей Богдан Надич. Він побажав усім присутнім милості Божої: «Впустіть у свої серця та душі любов і мир, тому що рятується людина тільки добром». А заступник голови правління по корпоративній етиці ВАТ «Ясиновський коксохімічний завод» Лариса Тужарова розповіла про етапи створення заводської православної громади та висловила подяку за допомогу та підтримку отцю Миколаю Катальникову. Вона зазначила, що сьогодні головна увага громади зосереджена на будівництві храму святої Варвари на території Ясиновського коксохімзаводу. Доповідачі підкреслили провідну роль православ’я як носія просвітництва та навчання. Так, представник ЗАТ «Донецьксталь — «МЗ» Олександр Попов повідомив, що вже зараз створюються православні дошкільні установи, розглядається питання про відкриття в Донецьку православної гімназії та про введення курсу основ християнської етики у вищих навчальних закладах.