Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.02.2008. ЖИТОМИР. Освячено відбудований храм

Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій освятив новозбудований Свято-Іоанно-Богословський храм, що в селі Троща Чуднівського району. Після чину освячення владика Гурій нагородив настоятеля храму протоієрея Богдана Рибака Грамотою Священного Синоду УПЦ за труди понесені під час відбудови храму. Архієпископ Гурій звернувся до віруючих з промовою в якій відзначив жертовну працю жителів села та благодійників з інших населених пунктів у відновленні спаленої святині, зокрема старосту церкви Марію Фаріон. Владика також закликав жителів Трощі будувати храм Божий в своїх серцях аби відновлена святиня була заповнена богомольцями у недільні та святкові дні.
Потім владика в співслужінні священників Чуднівського благочиння здійснив Божественну літургію. Серед численних віруючих на богослужіні були присутні голова Чуднівської районної адміністрації Андрій Данілов та благодійник парафії, директор КСП села Молочки Віктор Заруцький.
Дерев’яний храм в с. Троща відомий 1745 року. Чотори роки тому пожежеа знищила святиню. Та завдяки самовідданій праці настоятеля та благодійників, зокрема при активній підтримці духовенства міста Києва на старих фундаментах побудовано новий цегляний храм, який прикрасили настінні розписи та іконостас.