Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.02.2008. ЛУЦЬК. Митрополит Нифонт відвідав парафіян Трьохсвятительського храму

В день престольного свята керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт з архіпастирським візитом відвідав парафіян храму на честь Трьох Святителів на Дубнівському масиві. Владику радо зустрічали парафіяни на чолі з настоятелем протоієреєм Сергієм Дембовським. Богослужіння звершилось в тимчасовому приміщені, неподалік від місця будівництва храму.
У вітальному слові митрополит зазначив, що велика радість для лучан мати небесних покровителів в лиці трьох святителів. Їх життя –це подвиг поста, молитви та любові до Господа. Читаючи їх твори, православний християнин зустрічається з правильним тлумаченням Святого Письма та вченням Святої Христової Церкви. На згадку про подію, митрополит подарував для парафії ікону з мощами трьох святителів. Вручаючи ікону владика додав, що важко було знайти мощі угодників Божих, але радісно, що нині в Луцьку буде храм, де можна вклонитися святині.
Настоятель подякував владиці за приїзд та за дорогоцінний подарунок, і побажав митрополиту міцного здоров’я та духовної радості.
Прес-служба Волинської єпархії