Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.02.2008. ЛУЦЬК. Відбулася зустріч духовенства Волинської єпархії УПЦ та керівництва ГУ МНС у Волинській області

У приміщенні Волинської духовної семінарії відбулася зустріч начальника Головного облуправління МНС України у Волинській області Володимира Грушовінчука з керуючим Волинською єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Нифонтом та духовенством.
У своєму слові владика Ніфонт зауважив, що сьогодні Церква, релігійні громади проводять велику роботу з виховання у населення високих моральних якостей, законослухняності і поваги до державних інституцій.
Пожежно-рятувальна служба та Церква, об’єднавши спільні зусилля, значно піднімають рівень обізнаності населення з правил безпеки життєдіяльності, впливають на свідомість кожного громадянина, з метою не тільки попередити та застерегти, а й зарадити лиху. В свою чергу начальник ГУ МНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук наголосив, щов області склалася вкрай напружена пожежна ситуація: у вогні гинуть люди, також має місце травматизм невиробничого характеру. Причиною пожеж, в основному, є необережне поводження з вогнем. Люди, у своїй більшості, розуміють, що вогонь при недотриманні заходів безпеки може призвести до непоправного. Але, зазвичай, легковажно надіються, що з ними такого не трапиться. Вогняна стихія безжалісна, вона знищує все на своєму шляху: будь-то будинок, господарська споруда, пам’ятка архітектури чи храм, що має велику історичну та духовну цінність.
На зустрічі митрополит Луцький і Волинський Ніфонт та начальник
ГУ МНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук підписали спільне звернення Волинської єпархії УПЦ і ГУ МНС України у Волинській області до парафіян, із проханням дотримуватись правил пожежної безпеки. Митрополит Нифонт зазначив, що збереження людського життя – справа Богоугодна, а тому пообіцяв рятувальникам допомогу Церкви в їхній діяльності.
Митрополит Нифонт подарував начальнику ГУ МНС України у Волинській області ікону Божої Матінки “Неопалима Купина”. В свою чергу Володимир Грушовінчук подарував митрополиту сувеніри.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ