Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.02.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбулись збори єпархіальної ради

В Хмельницькому єпархіальному управління у резиденції митрополита Антонія відбулися збори єпархіальної ради Хмельницької єпархії, які очолив архіпастир.
На зборах були розглянуті питання життя єпархії: відзначення в 2008 році 15-річного Ювілею утворення єпархії, створення нових відділів єпархіального управління, призначення дати єпархіальних зборів, питання місіонерської діяльності через ЗМІ та питання Архієрейського Собору УПЦ та інше. Після обговорення піднятих питань єпархіальна рада вирішила: створити оргкомітет по святкуванню 15-річного Ювілею Хмельницької єпархії, святкування Ювілею провести влітку 2008 року, в рамках святкування до цієї визначної події ухвалено випустити монографію „Храми єпархії”. Був створений також відділ по зв’язку з громадськістю. Акцентувалась увага на активізації місіонерського служіння на приходах через ЗМІ, відкритті бібліотек на приходах, створенню недільних шкіл і викладання в учбових закладах предмету „Основи Православної етики” та інше.
Присутні мали можливість поставити питання та отримати на них відповіді.
У кінці зборів владика Антоній подякував усім присутнім і закликав на всіх Боже благословення.
Після закінчення зборів митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній в Свято-Покровському кафедральному соборі відслужив панахиду по матері Предстоятель УПЦ, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира – Феодосії Сабодан, яка в цей день відійшла у вічність.