Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.01.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній побував на урочистостях присвячених Дню Соборності

На запрошення Хмельницького міськвиконкому митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній прийняв участь в урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України. На урочистостях владика звернувся з вітальним словом у якому зокрема сказав:
«Сердечно вітаю усіх Вас з 89-річчям об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки – Днем Соборності України!
Пам’ять про пік піднесення української державності на початку ХХ століття, коли на площі перед Київською Софією було проголошено злуку (об’єднання) Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки нехай спонукує нас і сьогодні більше дбати про єдність нашої Держави, відроджуючи її самобутню культуру та втрачену духовність.
Молюсь, щоби Всемогутній Бог допомагав Вам в усіх добрих справах і починаннях, дарував міцне здоров’я та усе необхідне для життя і спасіння!»
В зібранні також брали участь Голова обладміністрації, Голова Облради, міський Голова, керівники управлінь і відомств області, голови ветеранських спілок, представники громадських об’єднань.
Прес-служба Хмельницької єпархії