Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.01.2008. КИЇВ. У Національній опері України відбулася митрополича ялинка «Різдвяний вертеп — 2008»

В день Різдва Христового, за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, відбулася святкова ялинка «Різдвяний Вертеп — 2008».
Урочистості відкрив промовою Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, в якій привітав присутніх зі святом Різдва Христового і розповів про сутність та значення знаменної події в житті кожної людини.
«Радий бачити в цьому залі так багато діточок, — промовив Блаженніший Володимир. — Ви наша надія, наше майбутнє, наше натхнення, тож для вас свята Церква робить и робитиме дуже багато. Бажаю, щоб кожний з вас, хто відвідав цей Різдвяний верпет, отримав від народженого Богонемовляти все необхідне для щастя та миру у душі».
Маленьким глядачам представили театралізоване інсценування духовних легенд Тараса Григоровича Шевченка, про надбання високої самосвідомості народу, через чудеса світлого свята Різдва Христового.
Організаторами заходу виступили Синодальний відділ УПЦ у справах молоді спільно зі Спілкою православної молоді України в ім’я преподобного Нестора Літописця.
Протягом багатьох років акція проходить у Національній опері України імені Тараса Шевченка під патронатом Блаженнішого Митрополита Володимира та за фінансової підтримки народного депутата України Андрія Деркача.
На святі були присутні: голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, ректор Київських духовних шкіл епископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, а також клірики єпархії.
Численна кількість дітей з обласних притулків, багатодітних сімей, дитбудинків сімейного типа та малозабезпечених родин, дітей духовенства, учнів недільних шкіл, змогли побувати на святі, здобути заряд веселого настрою.
Перед виставою, у вестебюлі Національної опери, діти отримали з рук Блаженнішого Митрополита Володимира плитки шоколаду, виготовлені до свята на замовлення Київської Митрополії.
Протягом свята гості почули різдвяні колядки у виконанні відомих артистів і хорових колективів України, та отримали подарунки від Синодального відділу УПЦ у справах молоді.

Максим Сидоренко