Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.01.2008. ПОЧАЇВ. Керуючий єпархією очолив торжества

В останній день завершального року, паломники з керуючим Волинської єпархії митрополитом Луцьким і Волинським Нифонтом прибули до Свято-Успенської Почаївської Лаври, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди дня пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського. Перед поїздкою біля Свято-Покровського храму Луцька був відслужений молебень.
Урочистості в Лаврі очолив митрополит Нифонт, де йому співслужили архієпископ Тернопільський і Кременецький Сергій, керуючий Тернопільською єпархією та архієпископ Почаївський Володимир, вікарій Київської Митрополії, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври. Під час всенічної був прочитаний акафіст преподобному Амфілохію.
Наступного дня, в перший день Нового року архієреї приклались до мощів преподобного, після чого відслужили Божественну Літургію. Владикам співслужили понад 20 священнослужителів.
В своїй проповіді митрополит Нифонт розповів про життя преподобного, його подвиги та чудеса, які і нині відбуваються біля раки з мощами.
Після Літургії був відслужений молебень преподобному Амфілохію.По закінченні урочистостей архієпископ Володимир привітав присутніх зі святом і подякував всім за щиру молитву.