Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.12.2007. КИЇВ. Завершив свою роботу І Всеукраїнський православний Олександро-Невський молодіжно-патріотичний з’їзд

В останній день роботи молодіжно-патріотичного форуму в Свято-Троїцькому Іонінському чоловічому монастирі була звершена Божественна літургія. А в другій половині дня в Актовому залі Київської духовної академії і семінарії відбулося заключне засідання з’їзду на якому було прийнято “Положення про діяльність православних молодіжно-патріотичних організацій в Україні” та “Звернення до патріотичної молоді України”.

ЗВЕРНЕННЯ
Делегатів І Всеукраїнського православного Олександро-Невського молодіжно-патріотичного з’їзду до молоді України
Ми, делегати Всеукраїнського православного Олександро-Невського молодіжно-патріотичного з’їзду, що зібралися в столиці нашої Батьківщини — колисці святого Православ’я місті Києві, звертаємося до всіх наших ровесників і співвітчизників. Звертаємося із закликом гуртуватися навколо ідеї патріотизму та любові до своєї рідної землі, із закликом до активної участі у справі розбудови нашої України, а відтак і свого майбутнього. Саме від нас залежать ті зміни, на які очікує суспільство, втомлене від навали гріховної ідеології, що панує у світі. Ми, молоді, маємо дієво довести своє бажання жити у вільній державі, побудованій на підвалинах святих Євангельських заповідей та вічних принципах християнської моралі. Всім нам, незалежно від релігійних чи політичних переконань, потрібно добре усвідомити історичну відповідальність, котра покладена на сучасну молодь. Ми живемо в умовах постійного вибору між добром та злом. Наслідки цього вибору будуть визначати перспективу в далекому майбутньому, яке колись стане сучасністю, для тих, хто сьогодні є молодим.
Молодіжний козацький і скаутський рух має на меті згуртувати всіх небайдужих до долі своєї Батьківщини людей. Дух альтруїзму й любові до ближнього, що властиві кожному козаку та скауту, може стати джерелом відродження навколишнього світу. Ідеологія наших організацій спрямована перш за все на зміну самого себе, і вже через це — на зміну всього суспільства, невід’ємними членами котрого ми є.
Нашим спільним зібранням ми хочемо засвідчити всій молоді України, що лише Бог є джерелом справжнього повноцінного життя і тих змін, котрі можуть врятувати людство від страшних наслідків гріха. Саме тому молодіжний козацький та скаутський рух утверджується на засадах Православної віри та свідомості, які є невід’ємними рисами нашого народу. Ми стверджуємо, що Православ’я не лише в минулому відігравало велике значення в історії нашої Батьківщини, але і сьогодні надихає молодь до високих прагнень, які не обмежуються вузькими особистими інтересами.
Тому закликаємо всіх молодих людей дбайливо ставитися до історії нашої країни. Дослідження духовних витоків свого народу є справою честі кожного громадянина та патріота своєї Вітчизни. Історія України навчає цінувати Православну віру і лише в ній вбачати зміст багатьох подій як у далекому минулому, так і сьогоденні. Разом з тим всі делегати з’їзду висловлюють категоричний протест політиці насадження серед молоді різноманітних тоталітарних культів та вірувань, котрі є загрозою не лише для психічного і духовного стану людини, але й для національної свідомості. Також ми протестуємо проти розповсюдження в нашому суспільстві ідей ксенофобії, шовінізму та національної нетерпимості, які маскуються останнім часом під виглядом патріотизму та любові до Батьківщини.
Усвідомлюючи важливе значення духовної складової кожної людини, ми закликаємо молодь цінувати вічні чесноти любові та чистоти і не піддаватися шаленому натиску пропаганди розпусти й аморальності. Прогресивна молодь має своїм особистим прикладом засвідчити зневагу до таких порочних явищ у житті суспільства, як куріння, пияцтво та наркоманія. Закликаємо молодих українців слідувати нашому прикладу й прагнути проводити здоровий спосіб життя.
Віримо, що Господь, Який зібрав нас сьогодні для обміну досвідом та спільного об’єднання зусиль у справі духовно-патріотичного руху, допоможе сучасній молоді зробити вірний життєвий вибір, укріпить у боротьбі зі злом і надихне до самовідданої праці на благо майбутнього України.
м. Київ, 5-6 грудня 2007року

Підготував Анатолій Чорногор