Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.11.2007.ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Освячено найменший храм на Волині

Відбулося освячення храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці у с. Плоске Швацького району. За благословенням єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима чин освячення звершив намісник Петропавлівського Світязького монастиря ігумен Арсеній (Дем’янчук) з місцевим духовенством.
Новоосвячена церква мініатюрна за своїми розмірами – у діаметрі всього 6 метрів, але є справжнім храмом, з олтарем, іконостасом, аналоями, кануном. Цей храм найменший на Волині. Село Плоске теж невелике – усього 35 дворів, близько 90 мешканців.
На освячення, окрім мешканців села прибуло багато гостей і прочан. Урочисто зустрічали священиків – за давньою традицією доріжка до храму була встелена домотканим полотном, а діти, зустрічаючи гостей обсипали їх трояндовими пелюстками. Слід відзначити, що храм не лише гарно розписаний, але й облаштований усім церковним начинням, церковне подвір’я прикрашає дзвіниця з дзвонами та вхідна брама, зведена водосвятна капличка в ім’я ікони Божої Матері «Живоносне джерело». Після чину освячення і Божественної літургії відбувся хресний хід. Під час співу многоліття у небо над золотими куполами злетіли 7 білих голубів – символ Божого миру і благодаті Святого Духу.
Ігумен Арсеній привітав селян зі святом і подякував благодійникам за спорудження Божого Дому. Усіх гостей почастували святковою трапезою, а небо, над маленьким поліським селом, у супроводі мелодійного дзвону прикрасив пишний феєрверк. Оскільки село мале і парафія не в змозі утримувати священика, регулярні богослужіння у найменшій церкві Волині звершуватимуть ченці Петропавлівського Світязького монастиря.
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії